Liderin - GLAVU GORE! GLAVU GORE! Sa Liderinom samopouzdanje se lakše diže.

Problemi sa erekcijom

Problemi sa potencijom

Problemi sa potencijom pogađaju muškarce svih uzrasta. Uzroka ima mnogo i oni mogu biti fizičke i psihičke prirode, mada često mogu biti i vrlo prozaični: loše navike u ishrani, premalo fizičke aktivnosti, užurban stil života, prekomerno opterećenje na poslu, stres... Posledica seksualnih problema je pad kvaliteta života uopšte, što se negativno odražava na vezu. A ponekad je potrebno promeniti tako malo....

Važno: šta i koliko jedemo

Mnogi elementi naše ishrane imaju negativan uticaj na seksualnu aktivnost, pre svega loš kvalitet hrane, ali i višak kalorija i životinjskih masti, kao i proizvodi koji dovode do brzog povećanja nivoa šećera u krvi. To dovodi do gojaznosti, što utiče na fizičko zdravlje – poremećaj ili smanjenje nivoa androgenih hormona, povećan rizik od kardiovaskularnih bolesti, hipertenzije ili srčane insuficijencije, ali i na psihičko zdravlje – prekomerna telesna težina dovodi do neprihvatanja sopstvenog tela, manjka samopoštovanja i izbegavanja seksualnog kontakta. Da biste očuvali vitalnost, morate zdravo da se hranite. Raznovrsna i uravnotežena ishrana, našem organizmu treba da obezbedi ne samo malu količinu kalorija, već i neophodnu količinu različitih hranljivih sastojaka. Za pravilno funkcionisanje organizma, potrebno je pet osnovnih grupa hranljivih materija: proteini, masti (uključujući i Omega 3 masne kiseline kojima su bogate ribe i morski plodovi), ugljeni hidrati, minerali i vitamini. Važno je da imate redovne obroke – optimalan dnevni meni sastoji se od 4-5 obroka uvek u određeno vreme. Postoji i grupa proizvoda koji mogu da unaprede seksualni život muškaraca, pa pokušajte da proširite ishranu i na njih. „Ljubavni“ meni trebalo bi da obiluje mineralima – naročito selenom, koji obezbeđuje nesmetano funkcionisanje muških gonada, i cinkom, koji je uključen u stvaranje testosterona. Najbogatiji izvor cinka i selena su orasi, paradajz, beli luk, peršun, bundeva, jagode i brokoli. Hrana se takođe može obogatiti začinima i biljkama koje se smatraju afrodizijacima, kao što su ženšen, guarana, senf, biber, kleka, đumbir, čili, celer. Jedite dobro i mudro – tako će Vaš seksualni život biti uspešan.

Sport je dobar za zdravlje...

Ova izjava važi i u kontekstu seksualnog zdravlja. Sedeći način života i nedostatak fizičke aktivnosti, nepovoljno utiču na potenciju. Sport je saveznik seksa. Naravno, samo ako je u razumnim okvirima i prilagođen individualnim aktivnostima svakog od nas. Izbor je veliki: plivanje, trčanje, igre sa loptom, skijanje i biciklizam. Redovna fizička aktivnost poboljšava kardiovaskularni sistem – povećava puls tokom vežbanja, oživljava cirkulaciju krvi, povećava nivo testosterona. Takođe, mozak luči hormon sreće (endorfin), koji je odgovoran za poboljšanje raspoloženja. Ako se tome doda i jasan efekat, kao što su dobra forma i privlačan izgled, a samim tim i veće samopouzdanje – izbor je jednostavan. Bavljenje sportom je sigurna investicija u seksualno zdravlje.

 
liderin